Teams BCD winnen prijzen op NNKS

Alle zeven teams van Bewegingscentrum Drachten hebben prijzen gewonnen op de eerste voorronde van de Noord Nederlandse Kampioenschappen Streetdance (NNKS) in Drachten.

Ook dit jaar werd de eerste voorronde van de Noord Nederlandse Kampioenschappen Streetdance (NNKS) gehouden in Drachten. Na een half jaar trainen konden de 140 teams uit de noordelijke provincies zich eindelijk aan elkaar meten. Een vijf man sterke jury beoordeelde de danseressen op onder andere techniek, gebruik van danselementen, muzikaliteit en presentatie.

Buiten om het vriespunt, binnen liepen in sporthal de Splitting de temperaturen op, mede door de tomeloze inzet van de 1400 deelnemers. Ook de stampende muziek en het enthousiaste publiek zweepten de teams op, tot zeer goede prestaties. Kortom: een uitstekende sfeer en prima resultaten. Eens te meer blijkt dat streetdance enorm populair is.

Afgelopen zaterdag 21 januari mocht het demoteam van BCD weer een voorronde van de NNKS organiseren. Van Bewegingscentrum Drachten (BCD) deden zeven teams mee. Zij zetten hun beste beentje voor, met als resultaat dat ze allemaal een prijs mee naar huis namen. The Fresh Ones en BCDomanite wonnen in hun categorie en zijn gepromoveerd. BCD Queen B, Dance for Joy en The Unity werden allemaal eerste, BCD Repeat werd derde en de BCD ministars vierde.

Deze voorronde deed het demoteam zelf niet mee. Zij zullen later dit seizoen in actie komen. Het demoteam vertegenwoordigt Nederland eerst met hun dans On the run in Orlando in Amerika begin februari.

Klik hier voor de foto's. ‹ Terug naar nieuwsoverzicht