Zinderende Finale NNKS

Een zeer goed gevulde sporthal, een dansvloer met extra spotlights en opzwepende muziek, was zaterdag het decor van de finale van de Noord Nederlandse Kampioenschappen Streetdance. Meer dan 170 teams uit Noord Nederland streden om de prijzen. De teams hebben zich geplaatst door middel van de vier voorrondes die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.
 

Er werd in verschillende categorieën gedanst in de onderdelen Streetdance en Showdance. De jongste deelnemers tot en met 8 jaar mochten ’s ochtends het spits afbijten en de laatste categorie waren de 19 jaar en ouderen in de democategorie. Het hoogst haalbare niveau binnen de NNKS sloot de wedstrijddag af.
 

Voor het eerst mocht het demoteam van Bewegingscentrum Drachten deze finale organiseren, zij zijn onderdeel van vier sportscholen in Noord Nederland, die deze danswedstrijden organiseren. Het demoteam heeft alles voorbereid en ook op de dag zelf, vervullen zij alle taken die bij de wedstrijden hoorden.
 

Wat het bijzonder maakte, is dat het Demoteam zelf ook meedeed aan deze finale. Tijdens de Showdance gevorderd 19 jaar en ouder, moesten al hun taken worden overgenomen door vrijwilligers, zodat zij zelf aan de wedstrijd konden meedoen. ’s Avonds was dit nog een keer het geval, omdat ze zich ook nog hadden geplaatst bij de Streetdance demo categorie 19 jaar en ouder.
 

Het Demoteam werd Noord Nederlands Kampioen in de categorie Showdance 19+ en behaalde daarnaast nog eens een 3e plek in de categorie Streetdance Demo 19+. De andere selectiegroepen van Bewegingscentrum Drachten hebben eveneens goed gepresteerd. Met een 3e plaats voor BCD Showtime en Dynastic, The fresh ones 5e , BCD Totem en The Unity 6e en Dance for joy 10e.
 

Het demoteam van Bewegingscentrum Drachten kan terug kijken op een zeer succesvolle finale wedstrijd!

De foto's zijn gemaakt door Gert Meijer van Kiekons!‹ Terug naar nieuwsoverzicht